چاقي به سرعت در اکثر جوامع رو به رشد است که سبب افزايش نگراني‌هاي متعددي در پيش‌بيني بروز بيماري‌هاي متعدد در آينده‌اي نه چندان دور شده است.


 چاقي خود مي‌تواند سنگ بناي ايجاد طيف وسيعي از بيماري‌هاي متعدد مانند بيماري‌هاي قلب و عروق، ديابت، انواع سکته‌هاي مغزي و قلبي، بيماري‌هاي کبدي و ساير بيماري‌ها باشد.


از آنجا که سنين رشد و کودکي در بسترسازي سلامتي و بيماري فرد داراي اهميت ويژه‌اي است، کنترل چاقي و اضافه وزن در اين سنين از اهميتي دو چندان برخوردار بوده و بايد مورد توجه والدين باشد.


با توجه به اهميت موضوع آفتاب يزد در اين باره با دکتر رويا کليشادي ، استاد گروه اطفال دانشکده پزشکي و رييس پژوهشکده پيشگيري اوليه از بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علوم پزشکي اصفهان گفت و گو کرده است .وي در اين باره مي‌گويد :


اضافه وزن و چاقي کودکان نشانه سلامتي نمي باشد لذا براي رفع اين مشکل مي‌توان به وسيله راهکارهاي مختلف از جمله ايجاد جنب و جوش براي کودکان و نوجوانان داراي اضافه وزن که در بيشتر موارد علاقه اي به تحرک ندارند، گامي‌مهم به سوي سلامتي آنها برداشت.


دکتر کليشادي اظهار کرد: عکس‌العمل مناسب درمورد رفتار غذايي نادرست فرزندان نيز مي‌تواند در رسيدن کودکان به وزن مناسب مفيدباشد لذا بايد به کودکان بياموزند که اينعکس العمل چگونه و چطور اتفاق مي افتد و نبايد آنهارا سرزنش کرد بلکه بايد ايشان را با عادات صحيح غذايي آشنا نمود و ايشان را در اين راستا تشويق و حمايت نمود.


رئيس پژوهشکده پيشگيري اوليه از بيماريهاي غير واگير عنوان کرد : فراهم بودن مواد غذايي سالم و آماده استفاده (مانند ميوه يا سبزي شسته شده) در يخچال تا هر زمان فرد احساس گرسنگي کرد بتواند از آنها استفاده کند و به مواد غذايي چرب و شيرين رو نياورد نيز براي رسيدن به وزن مناسب براي کودکان مفيد است.


وي اظهار کرد : فراهم کردن مواد غذايي سالم براي کودکان داراي اضافه وزن به جاي انواع مضر (به عنوان مثال تهيه ساندويچ سالم در منزل به جاي انواع رستوراني، استفاده از ماست و افزودني‌هاي سالم مانند ميوه يا سبزي خرد شده به جاي بستني و .)، منع کردن کودک و نوجوان از مصرف مواد غذايي تاثير منفي بر روحيه و عملکرد وي خواهد داشت، به جاي آن بايد از جايگزين‌هاي سالم و خوشمزه استفاده کرد.


دکتر کليشادي بيان کرد: کودکان و نوجوانان بايد بياموزند که مسائل را درک نموده و نيازهاي خود را بيان کنند و در زمان احساس ناراحتي و اضطراب به غذا خوردن رو نياورند بلکه به جاي آن چند نفس عميق کشيده و آب بنوشند.


اين متخصص بيماري‌هاي کودکان ابراز داشت : تنظيم نحوه غذا خوردن هنگام گرسنگي ونشان دادن عکس العمل به احساس سيري براي کودکان مفيد است زيرا برخي از کودکان حتي اگر سير شده باشند به غذا خوردن ادامه مي دهند .وي توصيه کرد :


براي رسيدن به وزن مناسب بايد والدين به کودکان برخي نکات را بياموزند از جمله اينکه آرام غذا بخورند، غذا خوردن در يک زمان و يک مکان ،تقويت اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان داراي اضافه وزن در اينکه مي‌توانند وزن اضافي خود را از دست بدهند.


دکتر کليشادي ادامه داد : تشويق مداوم کودک و نوجوان براي موفقيت‌هاي هرچند کوچک در کاهش وزن و حتي عدم افزايش وزن و همچنين تشويق به تداوم پيروي از شيوه زندگي سالم براي پيشگيري از بازگشت اضافه وزن ( در صورت موفقيت در کاهش وزن ) براي کاهش وزن کودکان داراي اضافه وزن مفيد است .


اين متخصص در پايان گفت: با افزايش فعاليت بدني و تحرک روزانه از يک سو و بهسازي عادت غذايي مانند کاهش مصرف چربي‌هاي اشباع، قندهاي ساده، اسيدهاي چرب ترانس، نمک مصرفي ضمن کنترل اضافه وزن و چاقي کودکان مي‌توان از خطر ابتلا به بسياري از بيماريها هم در کودکي و هم در بزرگسالي به طرز چشمگيري پيشگيري کرد.




 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کودکان ,غذايي ,بايد ,داراي ,چاقي ,بيماري‌هاي ,داراي اضافه ,مواد غذايي ,براي کودکان ,دکتر کليشادي ,براي رسيدن ,کودکان داراي اضافه ,نوجوانان داراي اضافه ,پژوهشکده پيشگيري اوليه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

من و ایمان و دوچرخه Sewing lecturer پوکه God let him appear sooner myseekerbot موسسه حقوقی وکالتی ابزار Xhorse VVDI Robert آناهید بانو آشپزی آسان با سحرناز پنجره ی نسیم